• 0531 620 20 02 / 0544 266 66 03
  • info@ulka.com.tr

VOC-Test (Sınav ve Belgelendirme) Merkezleri-3 Hibe Programı Başvurulara Açılmıştır

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı (İKG OP) kapsamında finanse edilecek Voc-Test Merkezleri–III Hibe Programına başvurular başlamıştır.

Program kuralları, başvuru koşulları ve uygunluk kıstasları hakkında detaylı bilgileri içeren Hibe Rehberi, başvuru formu ve projelerin doğru tasarlanması için kullanılacak dokümanlardan oluşan hibe paketi 27 Aralık 2018 tarihinde yayımlanmıştır.

Hibe Rehberi, başvuru belgeleri ve diğer eklere sayfanın sonunda yer alan bağlantılardan veya www.ihale.ikg.gov.tr www.webgate.ec.europa.eu adreslerinden ulaşılabilmektedir.

Hibe Programının amacı, tüm sektörlerde ;

  • Ulusal meslek standartları ile ulusal yeterliliklerin geliştirilmesini ve/veya revizyonunu desteklemek ve
  • Meslek Standartları Geliştirme Mesleki Bilgi ve Beceri Sınav ve Belgelendirme Merkezleri(VOC-Test Merkezleri) kurulmasını desteklemektir.

Uygulanacak projeler kapsamında;

    1. En az 4 (dört) ulusal meslek standardı ve/veya ulusal yeterlilik geliştirilmeli ve/veya revize edilmelidir ve

    2. Yetki kapsamında en az 4 (dört) ulusal yeterlilik bulunan bir VOC-Test (Sınav ve Belgelendirme) Merkezi kurulmalıdır.

 

MYK tarafından yetkilendirilmiş mevcut sınav ve belgelendirme merkezlerinin yetki kapsamlarının geliştirilmesi için yapılan başvurular kabul edilmemektedir.

 

Başvuru yapılacak sektörde geliştirilmesi ve/veya revize edilmesi teklif edilen ulusal meslek standartları ve yeterlilikler ek dokümanlar içerisinde yer alan “EK-L” isimli doküman içerisinden seçilmelidir.

Proje kapsamında geliştirilecek ulusal yeterlilikler ile sınav ve belgelendirme sistemini kurmak için seçilen yeterlilikler aynı olmak zorunda değildir. Sınav ve belgelendirme sistemi kurulması teklif edilecek yeterlilikler aşağıdakiler arasından seçilebilir:

          • Başvuru yapılan sektörde hali hazırda MYK tarafından onaylanmış olan ulusal yeterlilikler,

          • Başvuru yapılan sektörde proje kapsamında geliştirilecek olan yeterlilikler veya

          • Her iki seçeneğin kombinasyonu.

 

Başvuru yapılabilecek minimum hibe tutarı 150.000 Avromaksimum hibe tutarı 250.000 Avrodur.

Teklif edilecek projelerin süresi 16 aydan az, 18 aydan çok olamaz.

Başvuru yapacak kuruluşlarda aranacak kriterler Hibe Rehberinin “2.1.1. Eligibility of Applicants” başlığı altında detaylı olarak belirtilmiştir.

 

Başvurular İngilizce dilinde yapılacaktır ve tüm detaylar aşağıdaki hibe paketi içerisinde yer almaktadır.

 

Proje başvurularının sunulması için son tarih posta/özel kargo hizmeti için 27.05.2019; elden teslim için ise 27.05.2019 saat 16.00’dır  (yerel saatle).

 

Hibe programına ilişkin sorular elektronik posta ile Hibe referans numarası (EuropeAid/162211/ID/ACT/TR) açıkça belirtilerek voc-testcenters3grant@ikg.gov.tr adresine 6 Mayıs 2019 tarihine kadar gönderilebilir. Yanıtlar, en geç 16 Mayıs 2019 tarihine kadar toplu olarak verilecektir. Sorular bireysel olarak yanıtlanmayacaktır.

 

Potansiyel başvuru sahiplerini ve ilgili tarafları bilgilendirmek üzere farklı illerde bilgilendirme toplantıları düzenlenecektir. Bilgilendirme toplantılarının tarih ve yerlerine ilişkin bilgiler www.ikg.gov.tr ve www.myk.gov.tr internet sitelerinde ilan edilecektir.

 

Açıklama: “VOC-TEST- Merkezleri-III Hibe Programı Düzeltme Metni (Corrigendum) yayımlanmıştır.”

Link: http://www.ikg.gov.tr/voc-test-iii-hibe-programi-europeaid-162211-id-act-tr-duzeltme-metni-corrigendum-yayimlanmistir

 

 

Word icon

VOC-TEST Centres III Guidelines

(Hibe Başvuru Rehberi)

winrar

Documents to be Filled

(Başvuruda Kullanılacak Belgeler)

winrar

Documents for Information

(Hazırlık ve Bilgilendirme Amaçlı Belgeler)